DYSFAGI

Kontakt

Få mere viden og videre giv en bedre livskvalitet til dysfagi-patienter

Adresse:

Profagi ApS
Åbriken 14
3600 Frederikssund

Email:

sofiebb@live.dk

Telefon:

+45 20 68 88 80

“Jeg ser familier i splittelse, fordi de ikke kender
til dysfagi og konsekvensen af det.

Erkend der er et problem – få hjælp og arbejd med det..”

Sofie Baumgarten

DysfagiBillederSofieMedMaske

Kontakt mig - jeg deler gerne ud af min viden..

Spørgsmål – store som små – kan stilles her via min kontakt formular, så vender jeg tilbage hurtigst muligt.

Gør en forskel

Jeg har et spørgsmål til dig

”Kender du én med dysfagi? Har du taget den vigtige snak, som kan ændre vedkommendes liv?”

Hvis ikke – så skal du fatte mod og gøre det – jeg tror på dig, og jeg ved gennem min erfaring, at hvis du tager snakken, så kan du redde liv og forbedre livskvaliteten. Det er en svær samtale – men den er vigtig, så gør det.

 

Har du taget snakken, så er jeg stolt af dig og på dette website kan du finde alt den viden du skal have for at hjælpe din kære videre, og passe på hende/ham, så ikke dysfagi bliver fatal, men en sygdom som man kan leve med og stadig have en god livskvalitet med god mad og sociale relationer.

Min uddannelsesrejse i mad endte med kærlighed
til at hjælpe patienter med dysfagi

Min madrejse startede, som et fritidsjob i et konditori i Søborg hos ”Granny´s house”.

Her var det et højt serviceniveau bag disken der var i fokus, men allerede dengang blev min interesse for kvalitets fødevarer vækket.

Efterfølgende uddannede jeg mig EUX ernæringsassistent fra Valbys Hotel og Restaurantskole, og jeg startede i praktik i et cateringfirma i 2016. Det var spændende og meget lærerigt, og maden og smagen var i centrum. Her lærte jeg alt det tekniske bag maden, og at begå mig i et mindre kantinekøkken.    

Efter et halvt års tiden blev jeg ansat hos de skønneste mennesker i køkkenet på Herlev Hospital. Det var i Herlev Hospitals køkken jeg opdagede, at min viden kunne gøre en forskel for forskellige patientgrupper – og at maden kunne redde menneskeliv. Jeg kunne hver dag se, at min faglighed i køkkenet kunne gøre en forskel på hospitalsstuerne. Maden kunne skabe gode oplevelse og en god dag for vores patienter. Det var også på Herlev, at jeg første gang stiftede bekendtskab med dysfagikost. Her kunne jeg inddrage min viden fra lærebøgerne, og gøre en reel og stor forskel.

Jeg tog alt min viden med mig og da jeg senere blev ansat på et plejehjem på Frederiksberg, fik min interesse for dysfagi virkelig lov at blomstre. Her var der et fantastisk samarbejde mellem plejepersonale, køkkenet og nogle virkelig engagerede pårørende til nogle af beboerne. 

Jeg fik et enormt kendskab til dysfagi og jeg en solid praktisk erfaring. Det var også her jeg opdagede, hvor stor betydning maden har i relation til mennesker, og hvor isoleret man kan blive, hvis man ikke tør tage samtalen om de problemstillinger, som følger med dysfagi. Her vidste jeg, at der stod dysfagi i mit DNA, og at dysfagi både er kost, relationer og viden – i en skøn sammenblanding af læger, plejepersonale, pårørende og selvfølgelig og vigtigst af alt patienterne.

Igennem min interesse for dysfagi har jeg også mødt Nanna Friberg.  

Nanna brænder – ligesom jeg for dysfagi og jeg henter fortsat inspiration og sparing hos Nanna. Vi har et fælles givtigt samarbejde, og det er bl.a. gennem Nanna, at jeg har fået et solidt netværk til forskere, virksomheder med speciale i dysfagi-produkter samt personer indenfor branchen med speciale i dysfagi.

Jeg har gennem mine erfaring mødt firma som producere flere dysfagi venlige produkter som jeg bestemt støtter og vejleder køkkener og fagfolk til at anvende da dysfagikost er en svær størelse. Dette kan vi vende ved en nærmere snak. 

Min vision med Profagi er at flere i Danmark, Europa og endda verden ved noget og gerne mere dysfagi, end de gør i dag.

Småt og godt

20/2-23 besøgte jeg, Maja som er medstifter af småt og godt. De laver små næringstætte måltider med 10g. protein og 1000 kj pr. portion.

Formål

At øge værdighed og livskvalitet for forbrugeren og herigennem den generelle folkesundhed.
Småt og godt

Mad gør en forskel

Christian stifteren af Domesticscience som er et website med en masse opskrifter og faglig viden om mad mm.
Vi har i fælleskab lavet to artikler omkring dysfagi og dysfagikost. Der er både billeder og opskrifter på hvordan dysfagi kost kan laves som mad til undervisning.
Dysfa-hvafor-noget?

Tilmeld til mit nyhedsbrev….

Hold dig opdateret med den nyeste viden omkring dysfagi